Akademia kucharza regionu
Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna zaprasza pracowników branży gastronomicznej, turystycznej oraz rolników do udziału w dwóch ostatnich edycjach bezpłatnych szkoleń w ramach projektu „Akademia kucharza regionu”. Przedsięwzięcie jest finansowane przez Urząd Marszałkowski w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
- Bogactwo smaków i kulinarnych tradycji Kujaw i Pomorza to wielki skarb naszego regionu. Warto wykorzystać ten potencjał w promocji turystycznych walorów województwa. Zadaniem Akademii kucharza regionu jest pokazanie uczestnikom szkoleń, że produkty z Kujawsko-Pomorskiego doskonale nadają się na składniki wielu smacznych potraw – mówi marszałek Piotr Całbecki.
Cel projektu „Akademia kucharza regionu”, to zwiększanie świadomości pracowników branży turystycznej i gastronomicznej na temat wartości produktów regionalnych. Jego efektem ma być częstsze uwzględnianie specyfiki kuchni regionalnej w ofercie firm sektora turystycznego.
Wciąż jeszcze można zapisać się na zajęcia prowadzone w ramach drugiego modułu projektu, przygotowanego dla pracowników sektora turystycznego, hotelarskiego i gastronomicznego oraz rolników. Tematami szkoleń będą: biała gęś kołudzka z województwa kujawsko–pomorskiego jako "królowa polskich gęsi", sól ciechocińska, turystyka kulinarna w regionie, miody i woda mineralna z województwa, promowanie kultury regionu oraz nowoczesny marketing we wspieraniu promocji i sprzedaży.
Terminy zapisów na dwa ostatnie szkolenia to 4 lutego i 16 lutego. Więcej informacji na stronie internetowej projektu tutaj.
Budżet projektu w całości finansowanego przez Urząd Marszałkowski w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki to 1,4 miliona złotych.
Data dodania
Data dodania 30 stycznia 2014